Navigation Menu+

Bíró Eszter – Állati zenés ABC
2017. 06. 24.

“Bemegy-e a zene a fejedbe? Beeeee! Beeeee! – csendül fel a refrén Bíró Eszter új nagylemezén, a Birkadalban. És jól mondja, mert bemegy a zene, méghozzá nemcsak a mi fejünkbe, hanem a gyerekem ovis társaiéban is ott van már, az ajándékba kapott zenés mesés képeskönyv azonnal a csoport kedvence lett.” – olvasható a Népszabadság 2013-as kritikájában.

Bíró Eszter a gyermekeknek szóló Állati Zenés ABC című képeskönyvek, lemezek és koncert létrehozója, énekese. Színházi és filmes főszerepek (Az Operaház Fantomja, Miss Saigon, Elfújta a szél, Mozart!, Csoda Krakkóban stb.), a Budapest Klezmer Band szólistája, new yorki színész diploma, a Fiatalok Eurovíziós Fesztiváljának 1. helye, Gundel Művészeti-, Cosmopolitan és eMeRTon Díj, számos szólólemez, illetve külföldön és belföldön világzenei produkciók főszereplője Al Di Meola, Frank London (Klezmatics), Zorán és Presser Gábor mellett, illetve önálló MR2 Akusztik koncert a Müpában többek között, ami a nevéhez fűződik. Az énekesnő sok jótékony célú kezdeményezés résztvevője, támogatója, emellett iskola-turnéval is járja az országot.

Az „Állati Zenés ABC” 2014-ben az év hazai gyerekalbuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott. A könyv és a lemez 2015. júniusban új kiadásban és illusztrációkkal látott napvilágot, 2015 végén jelent meg az Állati Zenés ABC 2., szintén Födő Sándor “Fodo” zenéjével, Hegyi György dalszövegeivel és Bakos Barbara rajzaival az Alexandra Kiadó gondozásában. Ezt a lemezt 2016-ban szintén Fonogram Magyar Zenei Díjra jelölték. 2013 őszétől több állami általános iskola alsó tagozatában használják a könyvet és lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként.

A lemezekhez készült klippek a Minimaxon és a MeseTV-n is láthatók. Bíró Eszter lemezein az igényesség dominál, a gyerekek sok stílust és hangszert ismerhetnek meg többek között olyan vendégművészek közreműködésével, mint Presser Gábor, Lovasi András, Novák Péter, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Szirtes Edina Mókus és Gálvölgyi János.

Az énekesnőnek, aki 2015-ben Story Érték Díjat vehetett át, mint az év énekesnője két saját gyermeke adta az ihletet, hogy a magyar ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal, ugyanakkor a szülőknek is színvonalas szórakozást nyújthasson.

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. A koncertek interaktívak, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

Közreműködnek:

Födő Sándor “Fodo” – harmonika, ütőhangszerek
Hámori Máté – gitárok, ukulele, ütőhangszerek
és
Bíró Eszter – ének, kazu és looper

Időpont: 2017. június 24.
Kapunyitás: 14:30
Kezdési időpont: 15:00

Helyszín: Szt. István Ház, 62 Little Ealing Lane, London, W5 4EA

Jegyek ára: £12/fő
(1 éves korig ingyenes)

Jegyvásárlás

 

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

2014 Stage in london - All rights reserved!

Találkozzunk a Facebook oldalunkon is!